måndag, november 07, 2005

Roxette-revival i "Reunion"

Det har ju stötts och blötts en hel del i olika medier om att svensk musik, som The Perishers och Jose Gonzalez, har dykt upp i serier som "The OC" och "One Tree Hill" de senaste åren. Nu har svensk musik varit på tapeten igen, men kanske riktigt lika aktuell sådan... Fox-serien "Reunion", som går ut på att ett mord som skett i nutid har sin grund i händelser som startar med att ett gäng vänner tar examen från high school 1986 varefter ett år avhandlas per avsnitt fram till vi sitter med lösningen på mordet 20 episoder senare, har gjort det till ett signum att dränka varje avsnitt med tidstypisk musik. Förra veckan var det 1989 års tur, och Roxettes Billboardetta "Listen to your heart" fick spela en av huvudrollerna i några synnerligen dramatiska bröllopsscener.

Jag tyckte att det första avsnittet av "Reunion" var bra, men serien tappade fart under de följande episoderna. Efter det långa baseballuppehållet som Fox haft vilket gjort att nästan alla deras serier har legat i träda i en dryg månad, tycker jag dock att den fjärde delen uppvisade lite större stabilitet, så jag fortsätter nog titta.

Som en skandinavisk parentes kan också nämnas att norska Annies smittande elektrohit från häromåret, "Chewing gum", dök upp i söndagskvällens avsnitt av "Grey's anatomy".

Men trots allt - än har väl inget hänt i svensk tv-musikväg som spöar The Cardigans klassiska livespelning i "Beverly Hills"-avsnittet från maj 1997 när gänget tog examen från college och David och Donna hade sex för första gången.

2 Comments:

Blogger Oswald said...

...och vi får ju inte glömma att Madonnalåten som gick i gårdagens CSI:Miami (och onsdagens CSI:New York) är ungefär 50% ABBA.
=)

08 november, 2005 13:23  
Blogger 43 minuter said...

Ja just ja, hur kunde jag glömma det. Jag skrev ju för sjutton om det i mitt sweepsinlägg...

08 november, 2005 13:37  

Skicka en kommentar

<< Home