onsdag, november 02, 2005

Krigsdramat "Over there" läggs ner

Krigsdramat "Over there", som fått stor uppmärksamhet för att det var den första amerikanska tv-serie som handlade om ett pågående krig, läggs ner efter första säsongens 13 avsnitt. Serien, som handlar om en grupp nyanlända fotsoldaters vardag i Irak, har tittarmässigt blivit en besvikelse för kabelkanalen FX. I medel sågs serien av 2,1 miljoner tittare per vecka, en siffra som inte är särskilt mycket att hurra över i USA.

Tv-legendaren Steven Bochco var ett av namnen bakom serien. Han har redan gått vidare till att bli ny boss över höstens största tittarframgång bland nykomlingsserierna, "Commander in chief".

Personligen tycker jag att "Over there" repade sig efter en trevande start, och var ett stycke väldigt god tv-dramatik så länge det varade, även om serien kanske först och främst hamrade in budskapet 'war is hell' i våra skallar, och det visste vi väl ändå redan.

3 Comments:

Anonymous Jacob said...

Tänkte mest gratulera till att du blev omnämnd i senaste Nöjesguiden. Med rätta. Bloggen är nödvändig för mitt tv-liv :)

02 november, 2005 17:11  
Blogger 43 minuter said...

Det jag själv tyckte var trevligast med Nöjesguiden-grejen var att de nu som första svenska tidning verkar ha bestämt sig för att ha recensioner av tv-serier. Visserligen blir det ju en smula sporadiskt eftersom tidningen bara kommer ut en gång i månaden, men det är alltid en början.

Och jag kan ju inte mer än le åt den slump som gav att numret med tv-recensionerna droppade ner i stadens tidningsställ bara fyra dagar efter att jag skrivit i bloggen att någon borde ta sig i kragen och börja ta tv-mediet på allvar.

02 november, 2005 17:20  
Anonymous Chris said...

Såg en kul text av Kjell Häglund i samma nr av Nöjesguiden:
http://www.nojesguiden.se/article.asp?aID=11985
Men den oroar mig lite också, är det sant att en ny generation DRM kommer att kunna stoppa torrenttrafiken? Undrar också vad det är för "darknets" Häglund skriver om....vore kul att ladda ner nya brittiska grejer också o inte bara amerikanskt.

07 november, 2005 11:02  

Skicka en kommentar

<< Home