söndag, februari 12, 2006

Jose Gonzalez i tv-medvind

Det går bra för José González just nu. Inte nog med att albumet 'Veneer' och hans singeltolkning av The Knifes 'Heartbeats' båda ligger högt på listorna i England, han dyker upp i tv-serier här och där också. För några veckor sedan kördes hans 'Stay in the shade' i "OC"-avsnittet 'The pot stirrer' och i fredags kväll var det dags igen, när nästan hela låten 'Crosses' spelades i den känslosamma slutscenen i "In justice".

Nu är visserligen inte 'Crosses' ny i tv-sammanhang, även den snurrade ju i "The OC" förra året i avsnittet där Marissa sköt Trey.

Och som om inte det vore nog hårdpluggades ju hans 'Heartbeats'-version i en reklamfilm för en lcd-tv från Sony förra året, något som visserligen The Knife i gårdagens DN verkade tycka var det värsta som hade hänt dem någonsin, men är man så rädd för kommersialism att man bara visar upp sig på bild iförd fågelmask, så må det väl vara dem förlåtet.

Det har skrivits en hel del om att The Perishers vevats flitigt i tv-serier (jag har även nämnt det här på 43 minuter) men jag undrar om inte José González är vår nye tv-kung - hans mjuka, vemodiga gitarrpop passar ypperligt när det behöver slås på känslosträngen.

Fast han har en bit kvar innan han når Jeff Buckleys 'Hallelujah'-nivå. Efter att hans Leonard Cohen-cover använts i "Vita husets" säsongsavslutning våren 2002 (avsnittet 'Posse comitatus' där Secret Service-agenten Simon Donovan sköts ihjäl), så släppte alla fördämningar. Den har sedan figurerat i - åtminstone - "House", "Jordan, rättsläkare", "Tredje skiftet", "Scrubs", "Brottskod: försvunnen", "LAX" och "The OC".

2 Comments:

Blogger Jonas B said...

Jag tyckte att placeringen av coldplays trouble i the shield (någon gång i säsong tre tror jag) var klockren

12 februari, 2006 20:44  
Anonymous Anonym said...

The Shields användning av Magnetic Fields "All my little words" är ju, i sammanhanget, en riktig klassiker.

15 februari, 2006 16:06  

Skicka en kommentar

<< Home