fredag, februari 03, 2006

Sverige frossar i podd-tv

I veckan slog SVT på stora trumman och basunerade ut att man nu var först i Sverige med podd-tv, alltså tv-sändningar som läggs ut på webben och per automatik kan laddas ner i datorn och i förlängningen Ipodar och andra mediespelare. Men SVT högg i sten. För de blev visserligen först med att meddela att de startar, men själva starten sker först på måndag. Så gissa att den enda sanna glädjen, just det - skadeglädjen, är högst påtaglig i dag på Expressen, då deras podd-tv-projekt startar utan vidare krusiduller.

Expressens satsning är betydligt blygsammare än SVT:s, de sänder ut sina lokalnyheter för Stockholm, Göteborg, Skåne och Östergötland varje morgon. SVT:s utbud är större, med program som "Rapport", "Agenda", "Debatt" och "Filmkrönikan", men som sagt, först hinner de inte...

Allt som kommer att sändas ut i poddversion är än så länge program av aktualitetstyp. Vanliga serier får vi än så länge se i månen efter. Som vanligt i poddsammanhang anges rättighetsproblem som orsaken till det.

2 Comments:

Anonymous agaton said...

Fler som verkar uppmärksamma det.. Läs om samma sak på min blogg ;)..

03 februari, 2006 15:01  
Anonymous Rasmus said...

Mer podradio och tv (inklusive SVT:s och Expressens) finns på Podradio.nu. Såklart.

08 februari, 2006 15:14  

Skicka en kommentar

<< Home