söndag, februari 05, 2006

"Grey's anatomy" goes Super Bowl

Trots att amerikansk fotboll är näst intill ickeexisterande i Sverige så undgår det få att i dag är dagen S som i Super Bowl. Uppåt 90 miljoner amerikaner väntas bänka sig framför tv-apparaterna för att kolla in matchen mellan Pittsburgh Steelers och Seattle Seahawks i en av världens tråkigaste sporter. Förutom att spana in de biffiga killarna i rustning så kommer de också att detaljstudera de cirka 40 reklamspottarna, som kostar sisådär 630000 kronor per sekund för annonsörerna.

Desto mer intressant för den som gillar tv-drama är vad som händer efter finalen. ABC, som sänder matchen, hoppas så klart att soffpotatisarna inte ska orka röra sig efter alla öl och påsar chips som de tryckt i sig när domaren väl blåst av, och därmed kolla på "Grey's anatomy". För säkerhets skull har trailern för avsnittet, döpt till 'It's the end of the world', hårdpluggats ända sedan förra söndagen, så att ingen ska kunna missa att seriens mest maxade episod någonsin är på gång.

Och det verkar sannerligen som att serieskaparna bullat upp rätt ordentligt. Det mesta kring produktionen har varit hysch-hysch, men så mycket är känt att Christina Ricci och Kyle Chandler (aktuell i "King Kong") gästspelar och att Seattle Grace Hospital kommer att totalisoleras efter att en så kallad 'code black' uppdagats, vilket jag antar är extremt dåligt ur hälsosynpunkt för de som råkar befinna sig där. Typ ebola-dåligt. Avsnittet är en dubbel, så soffpotatisarna som går igång på dramatiken i kväll blir tvungna att kolla nästa vecka också.

Vem som vinner matchen? Tja, jag kan inte direkt påstå att jag bryr mig, men Pittsburgh är tydligen favoriter.

4 Comments:

Anonymous Peter Lindesten said...

Läste inte texten, men bilden är väl från "Charlies Änglar", eller hur? Den gick ju i går på TV3. Riktigt bra film.

Ha det bra!

06 februari, 2006 08:00  
Anonymous Anonym said...

Bilden är så klart tagen från "Grey's anatomy" eftersom det är den serien texten handlar om.

06 februari, 2006 08:26  
Anonymous dr helmer said...

Avsnittet var ganska ordinärt trots allt. Trodde oxå att det skulle handla om något ebola-liknande och såg fram emot en fin kopia på några av Cityakutens bästa avsnitt, men icke. En granat är kanske inte så kul att ha i bröstet, men the end of the world? Knappast. Nästan så man hoppas Meredith stryker med. Tom mer irriterande än Dr Romano i nämda Cityakuten.

07 februari, 2006 09:57  
Anonymous Anonym said...

hej! det är inte så att du vet vilken låt som spelas till trailern nu (grey's....)?

29 mars, 2006 23:47  

Skicka en kommentar

<< Home