tisdag, februari 07, 2006

Sexserien lockar med ångande sex

Jag har ju vid flera tillfällen klagat på Svenska Dagbladets benämning av "Grey's anatomy" som en 'sexserie' i sjukhusmiljö. Efter det senaste avsnittet, som inleds med en helt meningslös drömsekvens där Meredith, Izzie och Cristina står och löddrar in varandra med hjälp av tvättsvampar i ett ångande badrum, är jag nästan böjd att hålla med. Det var ett fånigt, meningslöst och sjukt billigt knep för att locka en ointresserad, manlig testosteronpublik att stanna kvar framför tv-apparaterna efter Super Bowl i söndags kväll.

I övrigt var dock avsnittet 'It's the end of the world' ungefär som ett sånt där over the top-dramatiskt "Cityakuten"-avsnitt som de brukar drämma till med en gång varannan säsong ungefär, fast lite blekare. Och katastrofhotet visade sig vara av en helt annan art än jag anat. Ebola my ass.

4 Comments:

Blogger Weine Berg said...

Ja det låter ju synnerligen utstuderat och meningslöst att ha med den sekvensen faktiskt.

08 februari, 2006 21:37  
Anonymous bstark said...

Ebola my ass eller inte, tyckte det var ett riktigt vasst avsnitt vilket som.

12 februari, 2006 20:39  
Anonymous Kalle said...

Tycker ni fortfarande att scenen är lika meningslös efter att ha sett upplösningen på det följande avsnittet? Visst, lite spekulativt kan det ju tyckas vara, men det knöts ju ihop och gavs åtminstone viss mening.

15 februari, 2006 08:36  
Blogger 43 minuter said...

Visst, det knöts ihop i slutet och det var väl en rätt fin slutscen, men det ändrar inte min åsikt - det var ett särdeles billigt trick. Nakenscenen var så uppenbart inlagd bara för att få öldrickarpubliken att sitta kvar. Att de sedan gnuggade sina skrivarknölar för att ge scenen viss mening 80 minuter senare ändrar inte det.

15 februari, 2006 10:36  

Skicka en kommentar

<< Home