onsdag, februari 01, 2006

Johan T Lindwall lägger ner "Commander in chief"

I dag la Expressen ner "Commander in chief", mig veterligen som enda tidning i världen. Johan T Lindwall måste ha unika källor. Det är svårt att veta vilka de är dock, för han anger inga när han skriver om 'superfiaskot'.

Sant är att "Commander in chief" tagit mycket stryk på sistone i USA. Senaste avsnittet sågs bara av drygt tio miljoner tittare, jämfört med de första avsnittens sexton. Sant är också att tappet till viss del är helt befogat, eftersom de senaste avsnitten varit rätt kassa. Men man måste också ta i beaktande att "Commander in chief" numera sänds samtidigt som "American idol" visas på Fox. Och INGET stoppar "American idol" i USA.

Sant är också att "Commander in chief" kommer att ta ett uppehåll i mars, för att sedan återkomma med sina sista avsnitt för säsongen i april. Däremot kommer serien att sändas under sweeps-perioden nu i februari, vilket torde betyda att ABC knappast tappat allt hopp för Geena Davis och kompani.

Det finns en möjlighet/risk att aprilavsnitten blir seriens sista, men det är inget som är offentligt meddelat ännu. Förutom i Expressen då.

För att få en mer sansad bild av läget, läs det här.

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Haha, klassisk kvällstidningsjournalistik. Hårdvinkling here we come!

02 februari, 2006 00:09  
Anonymous Donnie said...

Men han är i gott sällskap, Stephen Colbert på Comedy Centrals Colbert Report gjorde ett stort nummer igår (iförrgår kväll, då) av att "ABC lägger Commander in Chief på is".

02 februari, 2006 10:27  
Blogger 43 minuter said...

Om det skulle vara så att Lindwall använt Colbert som inspirationskälla till sin hårdvinklade artikel gör det ju bara saken än sorgligare...

Äh, det finns större saker att irritera sig på i Expressens journalistik så klart. Men det stör mig när man använder ord som 'superfiasko' och ringer Clara Scherman på TV4 och ställer henne mot väggen med ett påstående som inte är bekräftat. "Commander in chief" må vara en serie med en negativ trend såväl kreativt som publikmässigt, men det är långt ifrån ett fiasko.

02 februari, 2006 10:53  
Anonymous terLag said...

Har du kontaktat Expressen för en kommentar?

02 februari, 2006 12:11  
Blogger 43 minuter said...

Nej, jag har bättre saker för mig än att köra huvet i en kvällstidningsvägg. Den här lilla grejen bryr de sig inte om.

02 februari, 2006 12:21  
Anonymous Stekspaden said...

Hur har serien gått i Sverige de senaste två veckorna nu när de slutat med sina dubbla och tripla reprissändningar?

02 februari, 2006 16:16  
Anonymous terLag said...

Måndag 23/1 - 680 000 tittare
Måndag 30/1 - 620 000 tittare

källa: mms.se

02 februari, 2006 17:07  

Skicka en kommentar

<< Home