måndag, januari 23, 2006

"Vänner" återuppstår - i olika former?

Världens mest populära vänner tillåts inte vila i frid. NBC, som har tagit kraftigt med stryk i USA de senaste åren, har beslutat sig för att väcka upp en av kanalens största succéer någonsin - "Vänner". Fyra timslånga avsnitt ska spelas in och sändas nästa år. Enligt en källa på kanalen förväntas tittarsiffror som 'will go through the roof'.

Tja, det kommer de kanske att göra, med dagens NBC-mått mätt. Men oj vilket lamt och tråkigt besked om det nu är sant (se min brasklapp i botten). "Vänner" må ha varit fantastiskt roligt och trevligt mellan år ... tja, tre och sju ungefär, men jag har väldigt svårt att se på vilket sätt detta ska göra någon lyckligare, ja förutom kanalbossarna på NBC och Aniston, Courteney Cox, Kudrow, Perry, Schwimmer och LeBlanc då, som får fem miljoner dollar var för sina insatser.

Samtidigt har det börjat ryktas att "Vänner" ska få en andra spinoff-serie. "Joey" utvecklades ju till en riktigt pinsam historia som inte ens NBC verkar vilja hålla under armarna längre (den andra halvan av säsong två förvaras i en väl undangömd låda på bolaget och har inte fått någon ny sändningstid), men skam den som ger sig. Den nya serien (i fall den blir av) går under arbetsnamnet "It's a guy thing" och ska förutom Matt LeBlanc även ha David Schwimmer och Matthew Perry i huvudrollerna.

En liten brasklapp dock: den enda egentliga källan för de här uppgifterna kommer från Hollywood.com. Inga av de stora etablerade medierna har skrivit om det ännu. Endera beror det på att det är mitt i natten i USA och de har inte kunnat få tag i någon som kan bekräfta storyn, eller så är det rena spekulationer som omvandlats till sanning.