fredag, januari 13, 2006

Nya serier granskas under lupp

Januari är månaden då hugade producenter ser sina drömmar gå i uppfyllelse eller slås i kras av de amerikanska tv-bolagen. Det är månaden då de flesta seriers existens avgörs - vilka hamnar i papperskorgen och vilka omvandlas till piloter och sedermera (kanske) till en fullfjädrad serie? Well, bara framtiden kan utvisa hur det går med årets skörd, men Hollywood Reporter har i alla fall koll på hur det ser ut hittills med årets nya piloter. Och även om jag inte direkt faller i trans över någon av idéerna, så finns det ändå en del piloter som sticker ut mer än andra:

"Jericho", som ska produceras och regisseras av Jon Turteltaub för CBS, sägs handla om vad som händer med en liten stad som skärs av totalt från resten av världen efter en 'nuclear disaster'. Jag antar att det skulle kunna betyda såväl kärnkraftsolycka som kärnvapenkrig, men tippar på att det är det förstnämnda.

"Six degrees", där arbetsmyran J J Abrams håller i trådarna, görs för ABC och är en historia om sex olika människor i New York vars liv plötsligt flätas samman. Hur det går till är ännu oklart, men en sak är säkert, det låter stillsammare än Abrams tidigare arbete med "Alias", "Lost" och "Mission: impossible 3" i alla fall.

Tony och Ridley Scott tillsammans med David Zucker står bakom "Orpheus" för CBS. Serien ska handla om en mans kamp för att få loss sin flickvän från en 'sofistikerad, modern kult'.

Och så finns ju det vi definitivt sett förut:

"Faceless", som är beställd av Fox, handlar om en åklagare som under hemlig identitet nästlar sig in i den undre världen. Okej att det verkar ovanligt att en åklagare blir undercoveragent, men det känns som att vi sett det förut i olika varianter, senast i fantastiska "Sleeper cell".

NBC-piloten "Seeing Red" handlar om en polis som pratar med de döda för att lösa brott. Tycker inte kanalen att de redan har en serie som handlar om exakt det här i "Medium"? Nej just ja, Allison DuBois jobbar ju för åklagarmyndigheten och inte för polisen, det är ju en helt annan femma.

Under rubriken 'lite mer udda' lägger vi slutligen:

"Heroes", dubbelpilot för NBC. Ett gäng helt vanliga människor upptäcker en dag att de har superkrafter. Ungefär som Bruce Willis i M Night Shyamalans "Unbreakable" med andra ord. Superhjältenörden djupt inom mig blev genast lite glad.

"Underfunded", för kabelkanalen USA, ska handla om en agent vid kanadensiska (!) Secret Service som trots sin byrås rätt blygsamma finansiering lyckas lösa en hel del brott.

Hollywood Reporter har mer, däribland en serie för UPN som ska produceras av Alicia Keys.

4 Comments:

Blogger repi said...

Är oerhört svag för katastroffilmer, så Jericho är ett måste ovasett kvalite :)

Hereos och Six degrees låter också intressant

13 januari, 2006 22:12  
Anonymous Jon Åslund said...

Serien som gjorde JJ Abrams känd var väl ändå Felicity, om en tjej och hennes kompisar som pluggar i New York.

15 januari, 2006 01:06  
Blogger 43 minuter said...

Ja, det är helt rätt, men jag skulle nog ändå vilja hävda att han numera är mest känd för "Alias" och "Lost". Men visst, den nya serien låter ju helt klart mer som något i "Felicitys" anda. Men även den flippade ju ur på "Alias"-vis så småningom, om jag inte minns fel.

15 januari, 2006 09:02  
Anonymous daddy fool said...

Personligen ser jag mest fram emot den här, om den nu inte stött på förhinder:

"Studio 7 on the Sunset Strip"

http://www.variety.com/article/VR1117931024?categoryid=14&cs=1&s=h&p=0

17 januari, 2006 09:31  

Skicka en kommentar

<< Home