onsdag, september 28, 2005

Who killed Lilly Kane?

Japp, den frågan fick man ställa sig förra säsongen när man kollade på UPN-serien "Veronica Mars". Vilket man mer än gärna gjorde, eftersom det var en av årets bästa serier alla kategorier. En del ansåg inledningsvis att "Mars" var en bagatell, ett "Twin Peaks" i lightförpackning gjort för ungdomar, men oj vad de fick smäll på fingrarna. Serien om den 17-åriga Neptune High-studenten Veronica Mars, som extraknäcker på sin pappas detektivfirma och som efter 22 avsnitt lyckades avslöja vem som mördade dottern till stadens magnat, tillika skolans skönhetsdrottning och Veronicas bästis, var i mitt tycke förra årets roligaste tv-överraskning tillsammans med "Lost". Bra skådisar (med en suverän Kristen Bell i huvudrollen), manus av yttersta klass och en riktigt spännande och relativt realistisk huvudstory som lyckades med konststycket "Twin Peaks" misslyckades med - det vill säga hålla ångan uppe ända till avslöjandet slutligen kom.

Fast egentligen är det väl först nu gesällprovet kommer. Inför säsong två har ett nytt supermysterium utlovats som ska sträcka sig över hela säsongen. Hur få ihop det med de redan invanda karaktärerna utan att det blir krystat? Jag väntar med spänd bävan, men enligt förhandsrapporterna ser det tack och lov lovande ut.

SVT börjar visa "Veronica Mars" i januari på torsdagskvällarna. Förhoppningsvis utan kanalkrock av samma art som i USA, där "Veronica Mars" i höst sänds på samma tid som "Lost". UPN har inte haft alla hönsen hemma när de lagt den tablån, det är ett som är säkert.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

VM börjar bra tycker jag.. :)
tips: http://tv.meep.se

29 september, 2005 20:12  
Anonymous tumde said...

Första avsnittet var bra, men inte lysande. Nu vill jag bara komma ifrån jobbet och se avsnitt två och se hur de ska gå vidare.

06 oktober, 2005 10:27  

Skicka en kommentar

<< Home