onsdag, september 14, 2005

TV4 rekordtidiga med "Lost"

TV4 kommer att börja visa den andra säsongen av "Lost" redan den 12 oktober. Det innebär att kanalen bara kommer att ligga tre avsnitt efter USA, där omgång två drar igång om en vecka, den 21 september. Den extremt korta väntetiden sätter helt klart en ny standard för svenska tv-kanaler.

Visst är det bra att TV4 väljer att ligga i framkant när det gäller "Lost", men det känns som att det gått lite prestige i det här efter kvällstidningarnas skriverier i somras där de försökte skapa något sorts folkligt uppror där kontentan var att sommaruppehållet kanalen gjorde var djävulens verk. Jag inbillar mig att det här kommer att skapa en del nya problem. I Sverige är vi inte vana med att pågående tv-säsonger bryts flera gånger med månadslånga uppehåll som i USA för att kunna matcha ihop peakar i serier med "sweeps" som styr reklampriserna. Om tanken är att hålla ett treveckors avstånd till ABC i USA konstant under den kommande säsongen så infinner sig också ett konstig effekt då vi kommer att få höra TV4-hallåor säga "tyvärr utgår veckans avsnitt av 'Lost' med anledning av president Bushs tal till nationen för tre veckor sedan". Okej, de orden kommer aldrig att yttras, men det blir en verklig effekt.

Fast varför gnäller jag egentligen? Jag älskar ju "Lost", och nu får svenskarna se serien tidigast av alla efter USA och Kanada. Det är på trots allt lite tufft.

3 Comments:

Blogger David* said...

Canal+ låg väl ungefär så nära med Jack och Bobby någon gång i våras. Låt vara att det är en betalkanal och att serien inte alls är i samma storlek som Lost.

14 september, 2005 11:05  
Anonymous Pål said...

De är liksom tvungna att snabba på.
Den olagliga hemladdningens extremt snabba distributionsform är svår att slå men de måste nog försöka vinna det racet i framtiden.
Jag tror att om några år så kommer tvkanalerna i Sverige vara tvungna att hitta ännu snabbare metoder. Typ som Hbo on demand, fast via en svenska tvkanal, så att man kan se allt amerikanskt direkt....

..eller?

15 september, 2005 19:43  
Blogger John Eje Thelin said...

Den olagliga hemladdningen kan bara kontras med laglig hemladdning. Den som inser det först och sätter det i system blir miljardär.

Men nog är det därför TV4 ligger så tajt med Lost nu.

23 september, 2005 06:59  

Skicka en kommentar

<< Home