torsdag, september 22, 2005

Här är min amerikanska tv-höst

Ja shit alltså.

Jag har gjort en sammanställning över de serier med standardsäsong på de sex stora kanalerna i USA som jag planerat att följa i höst, åtminstone inledningsvis. En sak står klar, ska det här funka måste jag nog säga upp mig från jobbet. Visserligen kommer säkert en del serier att falla ifrån för att jag inte kommer att tycka att de håller måttet eller helt enkelt för att jag blir tvungen att prioritera, men en del kommer säkert att komma till också, jag har till exempel inte skrivit upp en enda komediserie. Och några överraskningar som jag i förhand inte trott på dyker säkert upp.

I vilket fall som helst ligger för närvarande sammanställningen på 22 serier per vecka. Det kommer aldrig att gå.

Måndag:
Surface (NBC)
Prison Break (Fox)
CSI: Miami (CBS)
Medium (NBC)

Tisdag:
Bones (Fox)
Commander in chief (ABC)
House (Fox)
Supernatural (WB)
Boston legal (ABC)

Onsdag:
Lost (ABC)
Veronica Mars (UPN)
CSI: NY
Invasion (ABC)

Torsdag:
The OC (Fox)
CSI (CBS)
Reunion (Fox)
ER (NBC)

Fredag:
Threshold (CBS)
Numbers (CBS)

Söndag:
Vita huset (NBC)
Desperate housewives (ABC)
Grey's anatomy (ABC)

Dessutom följer jag just nu de här serierna som går med annan säsongsrytm:

Weeds (Showtime)
Battlestar Galactica (SciFiCh)
Rome (HBO)

Jag har säkert missat en del i min sammanställning. Jag borde nog botanisera lite mer i kabel- och betalkanalernas utbud också. Men just nu orkar jag inte. Jisses det blir en fullspäckad tv-höst.

6 Comments:

Blogger John Eje Thelin said...

Fast hur du pallar med stolpskottet Numbers förstår jag inte. Visst, bra skådisar, men de mest idiotiska manus jag nånsin utsatts för denna sida om Walker, Texas Ranger. När de själva i ett avsnitt tog fel på två av figurerna i avsnittet kände jag att det bara vara att glömma.

Och CSI: Miami? Moralkakeexpressen. Underligt, med tanke på den enorma vidsynthet som CSI visar upp.

23 september, 2005 06:55  
Anonymous Anonym said...

Och jag som tyckte min vecka var fullpackad med Prison Break, Lost, The OC, CSI, Despreate housewives och Rome.

Vilken serie kommer bild i mitt ifrån, för den översta är ju Prison Break och den nedersta är Vita huset.

23 september, 2005 15:10  
Blogger 43 minuter said...

Bilden i mitten är från "Veronica Mars", en av förra säsongens mest underhållande tv-serier alla kategorier. SVT börjar visa den i januari. Det kommer troligen ett inlägg om den i mitten på nästa vecka när säsong två drar igång.

23 september, 2005 16:08  
Anonymous Kjell said...

Vanskligt att hoppa över alla sitcoms. Detta är ju sitcomens stora återkomst i network-USA. Alla snackar om My Name is Earl, vars pilot häromkvällen var fantastisk. Och How I Met My Mother fick mig att rysa 20 minuter konstant. Samma känsla som att för första gången se Mad About You. Kändes direkt som man sett två blivande långkörare, där.

23 september, 2005 16:14  
Blogger 43 minuter said...

Nja, jag kommer nog inte att hoppa över dem, men jag avvaktar några veckor där och ser hur det artar sig med nykomlingarna, och börjar sedan kolla i takt med att jag stryker några av dramaserierna från listan. Än så länge ligger nog "Surface" sämst till för att ryka först.

23 september, 2005 16:26  
Anonymous Kjell said...

Japp, Surface spolade jag direkt. Väldigt underlägsen Invasion och Threshold. Supernatural dumpar jag nu, också. Hyfsat underhållande, men jag vill gärna ha LITE mer än så.
Mitt problem är att jag följer nya engelska serier också... Den enorma Bodies hade premiär på säsong 2 i veckan, likaså sensationella sitcomen Nighty Night. För att inte tala alla BBC-dokumentärer som ligger på hög.

23 september, 2005 16:51  

Skicka en kommentar

<< Home