måndag, februari 27, 2006

SvD-DN 1-0

Det känns nästan lite väl taskigt att sparka på Dagens Nyheter dessa dagar efter förra veckans infekterade Elitlistedebatt. Eftersom den handlade väldigt lite om tv så tänkte jag inte orda om den, men min egen inställning ligger tråkigt nog ganska så mittemellan, jag tyckte att Anna Hellsten uttryckte det rätt bra på sin blogg. Mest underhållande var dock Linda Skugges käftsmäll i Expressen mot Maria Schottenius.

Men ändå, kom igen nu DN! I dag har storsatsningen "Kronprinsessan" premiär, delar av svenska skådiseliten dyker upp, ämnet är brännande hett (ränker, intriger och falskspel inom sossetoppen, kan det bli mer aktuellt?) men tycker DN Kultur att det är värt att recensera? Nä. Varför då? Det är ju bara tv. Inte riktig kultur.

Ja, jag spekulerar ju så klart bara över deras motiv, men det är i alla fall beklämmande. Svenska Dagbladet har däremot en helt okej recension. Bra jobbat! Fortsätt så här nu.

Så: SvD-DN 1-0.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

De är så trötta på DN. Såååå trötta.

27 februari, 2006 17:44  
Blogger Conan said...

Men i ärlighetens namn var det ju mycket viktig och angelägen kultur som skulle få plats i morse! En sida opera, en sida om symfoniorkestrar, ett uppslag om en 35 år gammal PO Enquist-roman, ett till uppslag om - japp, opera...

Det är bara när Norén eller Klas Östergren (eller i undantagsfall HBO) varit inblandad som det blir recension av tv-serier, annars nöjer sig DN med att låta Hans Kronbrink göra en mysintervju på tv-sidan. Så fortsätt sparka...

27 februari, 2006 21:04  

Skicka en kommentar

<< Home