torsdag, december 08, 2005

Stark avslutning för "Lasermannen"

Jepp, han åkte fast till sist, den onde Ausonius. Den tredje delen av den utmärkta dramadokumentärserien "Lasermannen" visades på SVT i går kväll, och det med ökade tittarsiffror. Enligt MMS kollade 1030000 svenskar när John Ausonius till sist fångades in på Heleneborgsgatan på Södermalm en varm sommardag 1992.

Jag siade i min spåkula förra veckan, och tippade att "Lasermannens" sista del skulle få högre tittarsiffror än de två första, som båda sågs av 915000 personer. Nu blev det turligt nog så, och jag hoppas att SVT tar till sig de goda siffrorna som den här fantastiska produktionen fått (all heder åt Jarowskij som skapat serien) och vågar satsa ännu mer på kvalitativt tv-drama längre fram.

På söndag kväll klockan åtta visas Gellert Tamas och Malcolm Dixelius film "Lasermannen - dokumentären" på SVT. Den bör heller ingen med självaktning missa.

3 Comments:

Anonymous Mattias said...

Måste säga att Lasermannen visar tydligt att SVT regerar när det gäller egenproducerat drama. Trots floppen med Kommissionen är SVT ensamma drottningar på tronen.

TV4 med sin pekoral Medicinmannen är kraftigt efter och TV3 och Kanal 5 är ju inte ens med på banan.

08 december, 2005 15:12  
Anonymous Anonym said...

Förklaringen till SVT:s dominans är nog att det inte ingår längre i treans och femmans affärsidéer med egenproducerat drama... Det var väl ett par år sedan de höll på med sånt.

Men Mattias har rätt i att SVT faktiskt kan vara sanslöst skickliga när det gäller drama. Det sitter mycket SVT-kompetens i Lasermannen oavsett Jarowskis inblandning.

11 december, 2005 18:12  
Anonymous Christian said...

Brukar inte se mycket hemmaproducerade serier, men den här serien ska jag faktiskt ta och se, nu har ju dessutom SVT lagt upp alla tre delarna på sin sida..

12 december, 2005 22:30  

Skicka en kommentar

<< Home