torsdag, augusti 11, 2005

Kanske onödigt elak?

Det slår mig att jag i den här bloggen hittills mest varit kritisk mot TV4 och ingen annan. Det har inte funnits någon tanke bakom det, det har bara blivit så. Men jag tycker att det var rätt korkat av den breda kanalen TV4 att köpa in de rätt avancerade serierna "Deadwood" och "Arrested development", eftersom det inte känns som att de klarat av att göra dem rättvisa.

Men de har ju gjort bra inköp också. "Lost" är kanalens största internationella succé någonsin tillsammans med "Arkiv X", och mattekriminalserien "Numbers" har också gått väldigt bra, och jag har en känsla av att även den ganska myspysiga klärvoajantkriminalserien "Medium" med Patricia Arquette i huvudrollen kommer att gå hem i stugorna när den startar. Och det är nog såna serier TV4 bör satsa på. Kompetenta alster, men som inte är cutting edge. Att "Lost" gått så otroligt bra är ju i sammanhanget nästan en gåta, eftersom den känns lite för smart och "konstig" för den riktigt breda publiken. Men det är bara att tacka och ta emot, eftersom jag själv är oerhört svag för "Lost" och gläds med dess framgångar.

Och fjärde säsongen av "24", som kanalen väl börjar visa i höst, är flera snäpp bättre än den tredje omgången. Så TV4-folket ligger nog inte sömnlöst ändå.

3 Comments:

Blogger Fredrik Adolvsson said...

Man kan inte vara onödigt elak mot TV4. Det är, i vanligt enkelt ordalag, en skitkanal. Några få guldkorn gör den inte värd att hyllas.

11 augusti, 2005 20:01  
Anonymous bstark said...

Appropå TV4 så gick ju programchefen Anders Knave nyss över till TV3. Man kan ju börja undra hur han tänkte då. Nog för att TV4 i mångt och mycket blivit en kanal till det sämre, så har den väl ändå en bra bit att vandra ner till TV3s nivå.

TV4 har ju sin Idol som antagligen kommer locka tittare en masse i höst. Lite förvånad att den gjort en sån succé här i Sverige. Nog för att man sett American Idol, och hur sjukt många som söker dit. Vi snackar om auditions som fyller hela fotbollsarenor. Den måste ha nåt som får fjortisar att bli som tokiga.

14 augusti, 2005 02:21  
Blogger Fredrik Adolvsson said...

bstark: Jag tycker TV3 håller sin nivå en rejäl bit öve TV4. Nog för att trean, precis som övriga större reklamkanaler, överdoserar på dokusåpor och annat trams, men tillsammans med Kanal5 är trean den kanal som faktiskt verkar respektera sin publik. Åtminstone om man är ett fan av amerikanska TV-serier. 3 och 5 tenderar visa vad de köper in (och de köper in fler bra grejer än fyran), relativt snabbt och ofta på bra tider. Det gör inte TV4. 3 & 5 verkar kunna balansera sitt sitt åtagande till såväl annonsörer som publik, medans jag alltid får känslan att fyran bara bryr sig om annonsörerna.

Nackdelen är naturligtvis reklamen, men under fördelarna överväger.

Trevligast att se serier på är visserligen SVT (eller TV6, som visar en del bra äldre utan reklam), som också köper in en massa bra, men de brukar å andra sidan ta lång tid på sig innan dom visar det inköpta. Det är en rejäl nackdel. Fast ändå långt, långt ifrån TV4.

14 augusti, 2005 13:46  

Skicka en kommentar

<< Home