måndag, augusti 08, 2005

Mysteriet del två - "Arrested development"

Det är inte bara med "Deadwood" som TV4 misslyckats med att hitta en publik för en välgjord serie. Klockan 23.40 ikväll börjar de sända nya avsnitt av den hyllade komediserien "Arrested development", ett inköp som de presenterade med stora rubriker under senvintern.

Men kanalens agerande har varit knasigt hela vägen. Bara en sån sak som att ge den rätt avancerade serien den svenska buskistiteln "Firma Ruffel & båg" kan ju göra vem som helst mörkrädd. Att de ändå hade mod nog att krypa till korset och pensionera namnet efter några avsnitt var väl hedervärt, men då var det så dags.

Frågan är om de ens förstod vad det var de köpte in. "Arrested development" är inte en serie som lockar den stora sitcom-publiken, varken här eller i USA (det var i våras högst osäkert om serien skulle få en tredje säsong eftersom så få ser den, men FOX valde till sist att ge den ännu en chans), däremot är den väldigt uppskattad bland kritiker och hos Emmy-juryn (fem statyetter hittills).

Att först lägga ett så smalt program på den stora publiktiden 20.30 är dödsdömt, människorna som sitter nedsjunkna i tv-soffan då knäpper bort den konstiga serien efter fyra minuter. Men att gå därifrån till strax före midnatt, det är inget annat än ett nackskott. TV4 verkar vilja smyga ut "Arrested development" ur tablån. Synd.

1 Comments:

Anonymous bstark said...

Får verkligen kanalerna kalla serierna för vad de vill. Man borde ju tycka att de som ligger bakom serierna, eller iaf. dess svenska distributörer skulle vilja ha nåt att säga till om.

För när det väl kommer ut på DVD så döper de ju serierna efter det svenska namnet. Simma lungt Larry, tex.

Finns väl ingen som skulle lägga en DVD med titlen "Firma Ruffel & båg" i shoppingkorgen.

14 augusti, 2005 02:42  

Skicka en kommentar

<< Home